Den matek

Děkuji mami

Den kdybychom měli poděkovat našim maminkám za to, jak se o nás staraly, starají a budou se i nadále starat.

Matky od jakživa vytvářely z bytu domov, z potravin jídlo a celkový pocit teplé náruče domova, do něhož se tak rádi vracíme. Právě tyto zmíněné věci jsou pravým pokladem každé rodiny, pokladem neprodejným, nehmatatelným a přesto nevyčíslitelným.

ROZALIE_4020676

Těžká situace

Aktuální nelehká situace dává zabrat také maminkám, které doslova z minuty na minutu střídají různé role. Často zvládají i několik rolí naráz jako například učitelka-kuchařka, soudkyně domácích sporů- uklízečka, pradlena - psycholožka.

Abychom těmto důležitým ženám našich životů udělali radost a zároveň zpříjemnili ne zrovna zábavné domácí práce, můžeme je obdarovat novou zástěrou, utěrkami, polštářkem nebo jim sestavit kompletní set s nádherným vzorem růží. Ke každé ženě patří květina.

ROZALIE_4020711 ROZALIE_4020689
   

Právě v této složité situaci se maminky vracejí o spousty let dozadu, do role tradiční ženy v domácnosti, ženy, která musela zvládnout uklidit celý dům, nakrmit všechna hladová bříška a ještě se postarat o hospodářství. Doslova si tak můžeme vybavit postavu babičky z knihy Boženy Němcové. V této době lidé striktně dodržovali tradice, mezi něž patřilo také oblékání krojů.

KAI_1099 Výstřižek-

Kroje měly různé podoby, barvy, vzory, jimiž se lišily a na první pohled bylo jasné, kdo odkud pochází. Pro ty, kteří i v 21. století dodržují tyto tradice a jsou milovníky krojů, můžeme nabídnout skvělé krojové brokáty a také brokátové šátky.

 

Kroj ne, ale ...

Nepatříte-li mezi lidi, kteří oblékají kroje, můžete naše brokáty využít i jiným způsobem. Můžete si z nich ušít skvělé společenské šaty, sukně nebo plédy k šatům s krásnými vytkávanými vzory květin.

Zpět do obchodu