Do tanečních

carousel_tanecni  

Raz, dva, tři, dva, dva, tři

Místo kde si mladí pánové a dámy osvojují základy společenských tanců, ale také základy etikety. Celým kurzem provází taneční mistr a taneční mistrová, kteří se budou snažit roztančit každého studenta.

Co si obléct do tanečních?

Pánové se musí především obrnit pevnými nervy, pak budou muset zavítat do obchodu a začít nakupovat - tmavý oblek, košile, pohodlné boty, nějakou slušivou kravatu či motýlka a důležité rukavičky. Poslední dvě položky na vašem seznamu vám budou určitě nařízeny. Co vám, ale nařídit nemohou je barva či styl kravaty nebo zmíněného motýlka.

 panska_kosile_SLIM_bila_1

Předvázaný nebo vázací?

Určitě nesahejte po nejlevnější variantě jen kvůli ceně. Motýlek na zapnutí není špatný pro ty, kteří se opravdu bojí umění jeho vázání , opravdový gentleman si ale poradí s vázacím motýlkem. Vázací verze je sice náročná, ale opravdu stojí za těch několik pokusů, nikde není psáno, že motýlek musí být symetrický.

 53400339_motylek_saten_modra     53400766_motylek_dreveny_saten_cervena_2   53401689_motylek_vazaci_saten_cerny_1

 

Rukavičky

Snad každý je z prvních kroků v rytmu nervózní a potí se mu ruce. Takováto situace je trapná, nutí nás pořád myslet na další doteky a že našemu tanečnímu partnerovi to bude také nepříjemné. Právě z tohoto důvodu jsou nařízeny bílé rukavičky. Za prvé v nich mladý pán vypadá elegantně a za druhé jsou funkční.

 rukavicky_do_tanecnich_bile_bavlna

 

Kapesníček

Neopomeňte koupit i kapesníček do saka. Zde platí pravidlo, které jsme se již naučili ve článku o kapesníčku, tudíž nikdy ale opravdu nikdy nevybíráme stejnou barvu či motiv jako je tomu u kravaty. Pomůžeme vám i se skládáním, stačí pouze kliknout.

 

 

Malá příprava

Co je dobré vědět abyste se vyhnuli faux pas.

- Včasný příchod

-Vhodný oděv

- Bez žvýkačky v ústech

- Důležitá je osobní hygiena

- Nekuřte před kurzem

-Dodržujte etiketu (nabízíme dámě své rámě, jdete jako druhý do schodů a jako první ze schodů, při tanci nesjedete dámě níže než k bedrům)

 

Zpět do obchodu