Svatba vašich snů

Svatba je slavnostní ceremonie, při níž se dva lidé rozhodnou spojit své životy a uzavřít manželství. V různých kulturách je vnímána jinak a mohou se lišit i zvyky a tradice. Nicméně, jedním z hlavních významů svatby je slavení lásky a spojení dvou lidí v manželství.

Svatba může být buď civilní nebo církevní - každá z nich má svá specifika a tradice.

Civilní obřad

Civilní svatba je svatební obřad, který se koná mimo církev nebo jiné náboženské instituce, a je uzavřený před úředníkem státního občanství. Tento typ svatby se v posledních letech stává stále populárnější, a to zejména proto, že mnoho lidí se cítí méně spojených s náboženskými institucemi, nebo se chtějí vyhnout vysokým nákladům a velkým svatebním přípravám spojeným s tradičními církevními svatbami.

Civilní svatba může být velmi jednoduchá a intimní, nebo naopak velkolepá a slavnostní podle přání snoubenců. Obvykle se koná v prostorách matričního úřadu nebo v jiném vhodném místě, jako jsou například zámky, zahradní restaurace, nebo krásné pláže.

Církevní obřad

Církevní svatba je tradičním způsobem uzavření manželství před Bohem a církevním knězem nebo duchovním. Je to obřad, který se koná v kostele nebo jiné církevní instituci a zahrnuje specifické prvky podle tradice dané církve

Tento druh svateb je obvykle velmi formální a mají pevná pravidla a rituály - například výměna svatebních slibů a prstenů, svěcení prstenů a vyřčení požehnání. Každá církev má své vlastní tradice a pravidla pro uzavření manželství, takže se mohou mezi sebou lišit. Pokud tedy plánujete církevní svatbu, měli byste si nejdříve zjistit, jaké jsou požadavky a pravidla vaší církve a poradit se s duchovním či knězem.

Rozlučka se svobodou

Rozlučka se svobodou je tradiční oslava, kterou pořádají přátelé a rodina pro nevěstu nebo ženicha před svatbou. Jedná se o poslední příležitost k oslavě svobody a nezávislosti před uzavřením manželství - záleží na zvyklostech daného místa a na přání nevěsty nebo ženicha. Obvykle se pořádají několik týdnů nebo dnů před svatbou a bývají plné zábavy, her a tradic.

25670_v-455-nevesta 25664_v-457-svedkyne 25673-1_v-456-druzicka

Luxusní výšivky, které máme i v anglické verzi, si můžete nechat vyšít třeba na trička nebo župánky, které budou skvělým doplňky rozlučky se svobodou. Uchováte si tak vzpomínku na celý život. 

195ce3c2-45d0-49ef-bf95-c72c05a892ce

 

Svatební den

Svatební den je den, kdy se koná svatba, tedy slavnostní ceremonie, při které se dva lidé spojí v manželství. Pro novomanžele je to jeden z nejvýznamnějších dnů v jejich životě.

Tento sváteční den může být pro novomanžele a jejich rodiny velmi hektický a naplněný přípravami. V den svatby se obvykle novomanželé obléknou do svatebních šatů a poté se vydávají na místo, kde se bude konat obřad.

Po ceremonii se obvykle koná slavnostní hostina, během které se jí, pije a tančí. Je to čas, kdy se novomanželé mohou radovat ze svého nového života spolu a sdílet svou lásku s rodinou a přáteli.

Pro novomanžele je důležité si připomenout, že svatební den je jen jedním dnem a že to, co následuje, je podstatné-společný život v manželství.

13820-3_71100481-svatebni-polstarek-prstynky-broz-bila-bezova-2 71100476_svatebni_bryndak_novomanzele_bila

 

 25065-8_historicky-brokat-160-51308-prezident-ecru

Svatební šaty

Svatební šaty jsou tradiční, většinou bílý, oděv každé nevěsty. Barva bílé symbolizuje čistotu a nevinnost, a je tradiční barvou svatebních šatů v mnoha zemích po celém světě.

Mohou se lišit v závislosti na módních trendech, stylu a kultuře daného místa. Obvykle jsou vyrobeny z lehkých a vzdušných materiálů, jako jsou hedvábí, satén nebo tyl. Bývají zdobeny krajkou, perličkami, kamínky nebo jinými ozdobami.

V západní kultuře jsou nevěstiny šaty často dlouhé, bílé, s dlouhými rukávy a s jednoduchým ale elegantním designem. Nicméně, módní trendy se neustále mění a mnoho nevěst volí šaty, které se liší od tradičního stylu, jako jsou například krátké šaty nebo šaty jiných barev. My vám můžeme nabídnout brokát, který svatebnímu oděvu dodá luxus a zároveň moderní vzhled.

V některých zemích a kulturách mají svatební šaty své vlastní tradiční styly a významy. Například v Indii jsou často velmi barevné a zdobené těžkými ozdobami, zatímco v čínské tradici jsou tradiční šaty červené, což symbolizuje štěstí a prosperitu.

Svatební šaty jsou jedním z nejdůležitějších prvků svatebního dne a nevěsta si je vybírá s velkou péčí, aby se cítila krásná a měla pohodlí.

Brokátové svatební šaty jsou krásnou a luxusní volbou pro nevěsty, které hledají elegantní a nadčasový styl. Kombinace brokátu s jinými materiály, jako je hedvábí, tyl nebo krajka, může vytvořit nádherné a nezapomenutelné svatební šaty.

Při výběru brokátových svatebních šatů je důležité zvolit správný střih, který bude lichotit Vaší postavě a zároveň bude vhodný pro styl Vaší svatby. Můžete se rozhodnout pro tradiční princeznovské šaty s objemnou sukní a korzetem, nebo pro modernější styl s odhalenými zády, třeba v kombinaci s úzkou sukní.

Kromě toho je také důležité vzít v úvahu Vaše osobní preference a styl, abyste si byla jistá, že budete mít na sobě svatební šaty, které se Vám budou líbit a budou Vás cítit pohodlně. Ať už se rozhodnete pro tradiční nebo moderní styl brokátových svatebních šatů, určitě budou nezapomenutelnou součástí Vašeho velkého dne.

25068-9_luxusni-brokat-157-50749-diamant-bila_1 25071-6_luxusni-brokat-ondrat-160-51340-kytice-s-mucenkou-bila_1 25053-8_luxusni-brokat-157-50749-ananas-bila_1

 

Svatební dary

Svatební dary jsou tradičním způsobem, jak vyjádřit novomanželům své přání k šťastnému manželství. Zvyk dávat svatební dary sahá až do starověkého Říma a Řecka, kde byly obvykle peněžní nebo majetkové a sloužily k podpoře novomanželů při zakládání domácnosti.

Dnes jsou svatební dary různorodé a závisí na vkusu a preferencích novomanželů, ale také na kulturních tradicích. Tradiční jsou například stolní nádobí, ložní prádlo, kuchyňské pomůcky či umělecká díla. Nicméně moderní dary mohou být například prožitky, jako jsou dovolené, romantické večeře nebo adrenalinové zážitky.

Důležitou věcí, kterou byste měli zvážit, je váš rozpočet. Svatební dary mohou být velmi drahé, takže je důležité věnovat jim dostatek času a energie, abyste našli ideální dárek, který se vejde do vašeho rozpočtu.

 

Pamatujte si, že svatební dary nejsou povinností, ale spíše způsobem, jak vyjádřit své přání novomanželům k šťastnému manželství. Nejvíce cení se dary s osobním významem, které v sobě nesou nějaký příběh nebo památku. 

 

22548_svatebni-poukaz-2000kc
9597-1_povlak-polstar-vysivka-ona-ona-bila 22518-1_71100798-taska-na-vino-ondrisa-amorek-pomenky-bila-r5686-2
Zpět do obchodu