Geometrické vzory v módě i interiéru

Geometrické vzory jsou trendem, který neomrzí. Kdo chce sáhnout po nadčasové klasice, jež se objevuje v módě a interiérech pravidelně, může zvolit neotřelý vzor chevron, znamý také jako rybí kost.

 

Geometrické vzory v interiéru

 

op-art

 

Nezáleží na tom, v jakém stylu je byt laděný, geometrického vzoru není třeba se bát. Uplatnění najde v moderních prostorách stejně tak v zajímavě řešeném retro či etno stylu. Při dekorování bytu není nutné volit jen květinové nebo neutrální vzory, geometrické vzory jsou stále trendy.

Podstatné je vzory nemíchat

Co se týče vzájemného míchání s jinými motivy, u geometrických vzorů je třeba se držet zpátky. Vzor je nejefektivnější a nejvíce vynikne prostřednictvím jednobarevného pozadí a nábytku. Takto bude geometrický vzor jedinečný a efektivní. Skvěle se hodí v kombinaci s nadčasovou grafikou nebo díly moderního umění. Estetické nároky dokonale splní s jedním atraktivním doplňkem v místnosti.

 

Klasický vzor je chevron

Chevron, u nás více známý pod názvem rybí kost, je klasikou, která se opět stává trendem. Jedná se o klikatý vzor, který v sobě střídá obvykle dvě výraznější, od sebe odlišné, barvy. Kombinovat lze více barev, avšak klikatost musí být zachována.

Chevron je vzorem neokoukatelným a nadčasovým. Pro výzdobu interiéru stačí vyzdobit část místnosti doplňkem v klikatém designu – závěs, část zdi, běhoun apod.

klikatka

Proužek nebo puntík?

Klasika všech klasik, to je proužek. Proužek si v designu drží výsadní postavení již mnoho let. Designéři i módní návrháři moc dobře vědí jak jej používat. Je svěží, mladiství, interiér skvěle oživí, dodá mu lehkost a šmrnc. Proužek dokáže skvěle oklamat, pokud potřebujete byt opticky rozšířit, využitje horizontálních pruhů. Pro prodloužení stěn poslouží vertikální pruhy.

 

Puntík je veselý a hravý. Při zvolení správné velikosti a kombinace dokáže vytvořit elegantní nádech retra. Nejlépe se hodí k dekorování.

 

Geometrické vzory v módě


Geometrické vzory byly vždy IN. Pokud si koupíte jeden rok jakýkoliv kousek oděvu v tomto nadčasovém stylu, můžete si být jistí, že další rok bude pořád stejně trendy. Na vrcholu se drží již několik sezon a je více než jisté, že z módy jen tak nevyjdou. Návrháři přicházejí rok co rok s novými návrhy, které oživí každý šatník.
Ženám geometrické tvary mohou pomoct elegantně zakrýt některé nedostatky. Pro muže mohou být nadčasovým oživením. Skvělé brokáty v kombinaci s nadčasovými tvary jsou jasnou volbou pro každého, kdo by rád oživil svůj šatník.

 

lomenný oblouk černá
Zpět do obchodu