GREEN&GOLD příroda spojena s elegancí

 

Zelená je barvou přírody, klidu, rovnováhy a naděje, oproti tomu zlatá barva symbolizuje vznešenost a bohatství. Green&Gold je kombinací vyrovnávající, neutrální, zelené a moderní, nadčasové, zlaté. Hodí se ke slavnostnějším příležitostem. Lze vytvořit tematický oděv například pro koncert vážné hudby nebo na vernisáže. Pro interiér může být Green&Gold nevšedním oživením. 

Brokátové Green&Gold vzory

green&gold

Brokátová kolekce barev Green&Gold je zaměřená na tři symboly, a to:

Výše uvedené vzory mají své využití, ale také historii a význam. Lyra se hodí při hudebních příležitostech. V kombinaci s vavřínem je možné ušít skvostné sako jako dárek pro učitele hudby nebo jakéhokoliv hudebníka. Pruhy samy o sobě mají využití hned několik – jako závěs, který opticky zvětší prostor, nebo jako oděv, který skvěle zeštíhlí. Musí být však správně zvoleny.

Kolekce Green&Gold kombinuje nejen zelenou a zlatou barvu, ale také výše zmíněné vzory – lyra a vavřín, lyra v pruhu a čisté pruhy.

Lyra a její význam

Lyra je strunný hudební nástroj, známý pro své rozšíření již v dobách antiky. Staré Řeky doprovázela při recitacích nebo zpěvech. Tímto byla povýšena nad ostatní hudební nástroje. Má dlouhý chvějivý tón, který doznívá v samém nitru člověka, tím recitace skvěle doplňovala. Vyobrazení lyry na látkách se hodí pro milovníky hudby, učitelé či umělce.

 r_6468_16_brokat_51308_zelena_3

Symbol slávy vavřín

Ve starověku, konkrétně v řecké mytologii, měl významné poslání jako posvátná rostlina. Stal se symbolem touhy lidí poznat budoucnost. Nejen Řekové, ale také Římané dávali umělcům a sportovcům na hlavy vavřínové věnce jako symbol vítězství. Ve středověku se větévky vavřínu používaly při věnčení studentů při ukončení studia na univerzitě.

Lidé věřili v jeho ochranné schopnosti před zlými silami. Pro zahánění zlých duchů a neštěstí měl téměř každý u domu vavřín jako ,,strážce dveří''.

 r_6468_16_brokat_51308_zelena_4

Správné nošení a kombinování proužků

Proužky jsou vzorovou stálicí, která nikdy nevyjde z módy. Lidé se jich kombinací často bojí, ale nemusí. Pokud jsou správně zvolené mohou zeštíhlit a vyrovnat proporce.

  • Široké pruhy = rozšiřující efekt – pokud jsou pruhy široké a vodorovné, neodpustí nic. Z dálky jsou výrazné, postavu horizontálně rozdělí, takže tělo se bude zdát nejen širší, ale také menší.
  • Svislé pruhy – není úplnou pravdou, že svislé pruhy zeštíhlují. Má-li člověk výrazněji tvarovanou postavu, zvýrazní každou oblinu. Proto sluší spíše rovným postavám s nepatrnými rozdíly v siluetě.

Pokud je potřeba postavu zeštíhlit je vhodné volit tenčí proužky a jemnější pruhovaný vzor. Kontrast hraje také svou roli – černobílé pruhy rozšíří více, než pruhy ve stejné intenzitě, nebo tón v tónu.

Pro pruhy v interiéru je potřeba zopakovat obecnou pravdu: prostor opticky rozšíří a sníží vodorovné pruhy. Pro zvýšení a zúžení místnosti jsou ideální pruhy svislé. Proužky přitáhnou pozornost vždy, jen je třeba dát pozor na jejich správnou volbu.

 r_6236_16_brokat_51308_zelena_4

 

 

Zpět do obchodu