Víte všechno o kapesníčku?

Původ kapesníku

Správně složený kapesník v saku měl v historii opravdu gentlemanský význam, pánové ho nosili ve svých kapsičkách, aby jej mohli ve své společnosti nabídnout dámě, která zrovna plakala a potřebovala si utřít své slzy, nikoli však do něj smrkat. Dnes tomu tak není, kapesník plní funkci dekorativní, pozvedá outfit na elegantnější úroveň.

  

 jak_poskladat_vejir_1

Pravidlo nepravidlo

Snad každý tvrdí, že se k nošení kapesníku vztahuje nějaké pravidlo. Jedni zarytě tvrdí, že oblékání kravaty spolu s kapesníčkem ve stejné barvě je staromódní, kýčovité, navozuje dojem uniformy až strohosti. Druzí naopak tento fakt vyvracejí se slovy, že si každý může nosit co se jim líbí a nikdo nemůže nikomu vnucovat žádné pravidlo ohledně módy. Co si o tom myslíte vy? My se více přikláníme k prvnímu názoru, podle nás je škoda ladit kravatu i kapesník ve stejné barvě, tím se ochuzovat o určitou pestrost a odlišnost, ale samozřejmě každý si může nosit co chce, jak chce, kdy chce.

Rozhodně nemusíte mít obavy z kombinace pruhované košile a odlišně vzorovaného kapesníku, záleží na odvaze každého.

 jak_poskladat_elegantn_2

 

Jak vybírat?

Každá společenská příležitost si žádá své. Na neformální akce vám bude stačit bavlněný, lněný či polyesterový ležérně složený. K formální příležitosti, do vyšší společnosti, jako například ples, budete rozhodně potřebovat kapesníček ze 100% hedvábí, složený jednoduše, jelikož čisté linie dají vyniknout eleganci na plné čáře. Nevíte si rady jak jej správně poskládat? Nevadí, my jsme si pro vás přichystali návod, podle něhož si kapesníček složíte raz dva.

 

 

Kapesníček ne?!

Pro koho kapesníček není vhodný? Lze tuto otázku vůbec položit? Jistě! Kapesníček se hodí ke každé příležitosti, jde jen o to si zvolit ten správný materiál. Určitě budete vypadat skvostně. Kapesníček bude lichotit každému outfitu. Vyberte si ten správný na našem eshopu, poskládejte si jej a vložte do saka, aby váš outfit byl ten dokonalý.

 

Zpět do obchodu