Motýlek v hlavní roli

Historie

Minule jste se dočetli o historii kravaty, nyní je na řadě motýlek. Ten ovšem nemá rozsáhlou a květnatou minulost jako zmíněná kravata, ale přesto čekal na svůj vývoj do 17. století. Proč zrovna 17. století? Protože se musel ušít první smoking, poté až motýlek. Od této doby platilo - "Co člověk ušil nůžky nerozděluj"

 

 

Do you speak english?

  • "Bowtie" jak jej nazývají v Anglii, patřil v minulosti k typickému módnímu doplňku politiků. Mezi jeho "fanoušky" patřil Winston Churchill, Edward Beneš, Thomas Edison dokonce i Steve Jobs.

 

  • Obdrželi jste pozvánku na významnou akci na níž je uvedeno "black tie", ale nevíte o co jde. Co teď? Sednu k počítači, kliknu na Google a zjistím, black - černá, tie - kravata, mám to! Prostě si obléknu cokoli jen musím mít černou kravatu.

OMYL! Žádná černá kravata, nenechte se strhnout prvoplánovými myšlenkami "black tie" znamená pouze a jenom smoking s černým hedvábným motýlkem.

 

 

Vázací vs Uvázaný

Ryzí gentleman bude stát za názorem, že vázací motýlek je správná cesta k tomu vypadat jako ze žurnálu zatímco uvázaný je vhodný pro mladíky do tanečních či pro děti.

                              

 Chcete si koupit vázací verzi, ale máte obavy ze samotného vázání. Na našem YouTube kanále najdete tutoriál, podle něhož se to jednoduše naučíte.

 

                                            

 

Pravidla

I k tomuto módnímu doplňku jsou přiřazena pravidla.

 

  • šířka - pomyslné hranice šíře tvoří vaše vnější konce obočí (viz obrázek) a to z důvodu abyste nevypadali jako Ferda mravenec
  • barva - výběr barvy závisí na vašem vkusu avšak dbejte na ladění motýlka s kapesníčkem, nevolte stejnou barvu či dezén

 

 

 

Dřevěný motýlek

Na našem eshopu najdete i dřevěnou verzi, která je velmi moderní a pomůže vám se odlišit od ostatních. Každý motýlek se stává originálem díky struktuře dřeva. Doporučujeme jej nosit k neformálnímu outfitu.

 

Zpět do obchodu