Útulný domov ve stylu Provence

Atmosféra, vůně i barvy provensálského stylu vychází z oblasti jižní Francie zvané Provence. Nejvyužívanější barvou je levandulová, využít lze i další pastelové odstíny jako je modrá nebo bílá. Levandule je však stěžejní vůní i barvou. Více o stylu Provence a motivu levandule se dozvíte v článku.

7485-2

Provence v interiéru

Venkovský styl v kombinaci se starodávnem a elegancí typickou pro venkovské rezidence z minulého století, to je interiér stylu Provence. Nekonečná levandulová pole a oslnivá vůně atmosféry jižní Francie, to vše dýchne na člověka okamžitě, když vejde do interiéru zařízeného tímto skvostným stylem.

Nábytek, nejčastěji z mořeného dřeva, se vyznačuje zaoblenými a harmonickými liniemi. Vhodné je prostor doplnit o originální kousky nabídku, jako například příborníky či starožitné komody a skříňky.

Kuchyňské vybavení bývá nejčastěji keramické a ručně malované květinovými motivy.

9771-2 9564-1
Interiérové doplňky v typickém vzoru levandule

Typickou provensálskou bylinou je levandule, tudíž její přítomnost v bytě stylu Provence je nepostradatelná. Levandule se může vyskytovat na textiliích vyrobených z lněných nebo bavlněných tkanin, jako například utěrky, ubrusy, polštáře či pytlíky na bylinky, které interiér úžasně provoní a dodají tu pravou atmosféru jižní Francie.

7491-2 7485-1
9891-2 9879
7488_herb-pytlik-levandule-bila-fialova-dscn2673 9771
Zpět do obchodu